To nye danske mestre, og DM nr. 22+23 til en “gammel kending”

De danske mesterskaber 2018 fik sine sidste mestre i pinsen.
Christoffer Lentz havde allerede 3 uger tidligere vundet DM i Straight Pool (14.1), som med sine 15 år og 192 dage, blev den yngste officielle danske mester nogensinde i pool.
I pinsen skulle vi afgøre hvem der skulle have titlerne i 8-ball, 9-ball og 10-ball.
Stævnet havde deltagelse af de 16 bedste spillere igennem det sidste år, og derudover var der en ekstra kvalifikationsturnering om 8 pladser til DM 9-ball.
Så der var nok at se til for Turneringsleder Søren Hartner Terp, fra arrangørklubben Bristol Odense.
57 kampe skulle afvikles på de tre dage, det blev til 33 timers pool.
God indsats af Pool afdelingen i Bristol Odense.

Som de eneste turneringer i pool kalenderen her i landet spilles DM som enkelt K.O. Det giver ekstra meget pres på spillerne, og det kunne mærkes. Intensiteten var skærpet, koncentrationen ikke til at tage fejl af. Flere spillere går i løbet af dagene rundt med høretelefoner på for at lukke alt ude og komme i zonen.
Kampene bliver tætte. Der er ingen der giver sig uden kamp, for der er ikke en chance mere. Hvis du taber skal du vente til i morgen, eller muligvis til næste år inden du får chancen for at vinde et Danmarksmesterskab.

Første disciplin denne weekend var 10-ball. Den professionelle version af 9-ball. Så en blanding af taktisk snilde og gode potte evner er krævet, eller rigtigt meget af den ene del for at opveje manglerne.. Man kan ikke være heldig i 4 kampe i 10-ball.
Den regerende mester Andreas Madsen, der er tilbage i Danmark efter et år i USA, kom planmæssigt fra start, og spillede sig også rimelig sikkert i finalen. I det hele taget bød 1. runde ikke på desiderede overraskelser. Kvartfinalerne var lidt samme historie, forhåndsfavoritterne spillede sig i semifinalerne. Her var der lagt op til et par “ung vs rutineret” opgør. Andreas Madsen slog den lidt ældre rutinerede, og allerede 21 gange dansk mester Kasper Kristoffersen. I den anden semifinale spillede Mickey Krause sig i sin anden DM finale på to år. Efter at have været bagud 3-6 til den meget mere rutinerede Bahram Lotfy, vandt han kampen 8-6. Og den sejr gav ham åbenbart vinger, og et ekstra skud til hans ellers allerede ukuelige selvtillid, og han vandt finalen 8-3, og dermed sit første danmarksmesterskab, som 17 årig.
Dermed var de to første discipliner afviklet i 2018, og gennemsnitsalderen på de to mestre var 16 år !!

Søndag d. 20. maj stod det på 9-ball. 24 spillere havde kvalificeret sig til hovedturneringen denne dag. Og her kan man godt sige at der var et par overraskelser i første runde. Flere af kvalifikationsspillerne bed godt fra sig, og flere af dem vandt endda deres kampe over de seedede top-16 spillere. 1/8-finalerne blev dog endestation for dem allesammen, og igen var kvartfinalerne domineret af de spillere der også ligger i toppen på ranglisten.
Alle opgør endte med sejre til de præcis samme 4 personer der var i semifinalerne dagen i forvejen i 10-ball, de de præcis samme parringer. Denne dag gav begge opgør dog den modsatte vinder, så finalen blev et opgør mellem de to erfarne landsholdsspillere Bahram Lotfy og Kasper Kristoffersen. Og dem der følger med i dansk pool ved at Kasper er giftig når han først kommer i finalen, for så vinder han mere end 3 af 4.. Dette var hans 29. finale i pool, og han trak endnu engang det længste strå, dermed kom DM titel nr. 22 i hus.

Mandag d. 21. maj. Sidste dag, og efter en lang dag med 9-ball var det tid til at se hvem der ud over evnerne også havde udholdenhed til at spille på højt niveau for tredje dag i træk.
I 8-ball skal man have et godt break og man skal være i stand til at spille små positioner, udvikle problemer, være taktisk god og spille safe, og hvis man ikke vil blive offer for en af disse safes, skal man også være i stand til at lave kick shots, eller forbander.. Så spillet stiller store krav til alle aspekter af pool.
Seedningen ville det således at de 4 medaljetagere fra de første to dage alle var i samme halvdel, så maksimale én af dem kunne komme i finalen. Det betød at den nederste halvdel var mere åben, selvom der også der var flere tidligere danske mestre, så var der flere af de 8 spillere dernede, der gjorde sig forhåbninger om en finaleplads.
Toppen af skemaet blev vundet af Kasper Kristoffersen, der i første runde slog Andreas Madsen 8-7, herefter slog han Bahram Lotfy 8-7, i semifinalen stod han overfor Janick Navne der havde spillet en rigtig god turnering, og med sit velovervejede spil har gode betingelser for at gøre det godt i 8-ball. Kasper vandt dog den tætte kamp 8-6, og var dermed klar til sin 30. DM finale. Den nederste halvdel var som sagt mere åben, men det blev Jakob Lyng der kom igennem, efter sejre på 8-3 over Andreas Bønnelykke i første runde, og Jesper Schmidt der var 2. seedet efter DM sølv sidste år blev slået 8-0, efter det Jakob bagefter kaldte sin bedste kamp nogensinde. Semifinalen var mod den 15 årige komet i dansk pool, danmarksmesteren fra DM Straight pool, Christoffer Lentz. Det blev en kamp de begge to nok gerne vil glemme, for der var flere fejl, Christoffer lavede flest og derfor kunne Jakob spille sig i finalen.
Finalen var præget af et par fejl tidligt i kampen der betød at Kasper trak lidt fra, breaket der ikke rigtigt virkede for for begge, dog lidt bedre for Kasper, som ved 7-5 fuldt udnyttede et dry break fra Jakob og lukkede kampen til 8-5 sejr, og DM titel nr. 23. Vildt imponerende.

Bristol Odenses pool afdeling var godt udfordret, men knoklede nærmest i døgndrift i alle dage, så kæmpe cadeau til dem for indsatsen.

De sidste to dage var der stream fra DDBU, de kan findes på Youtube:
9-ball: https://www.youtube.com/watch?v=xi4hMw_FPjE
8-ball: https://youtu.be/xsHM-tEK1zs
Resultater: https://cuescore.com/ddbu