DPT

Rating indført i Pool

Pooludvalget har hen over sommeren arbejdet på at gøre inddelingen af spillere i forskellige klasser lettere og mere gennemskuelig.
Der har været flere regler, tillæg og undtagelser til klassificeringen indtil nu og det har været forvirrende for alle.
Derfor har vi kigget på andre sportsgrene, og fandt at det rating system bordtennis brugte, også ville passe godt til pool. Det bruges ligeledes i skak og badminton, samt i mange andre sportsgrene rundt omkring.

Den enkelte forklaring er at hver spiller får en rating, det er et tal der repræsenterer denne spillers styrke, i forhold til de spillere han/hun spiller imod.
Rating udregnes på baggrund af hver enkelt kamp man spiller, hvis man vinder får man flere rating point, hvis man taber får man trukket nogle point fra.
“Nogle point” varierer fra kamp til kamp, og afhænger af hvor stor forskellen på rating for de to spillere er. Hvis en Elite spiller med en rating på 1800 spiller mod en A-rækkespiller med en rating på 1500, så får Elite spilleren kun 1 point for at vinde, mens A-række spilleren vil få 22 hvis han vinder. Det var et eksempel, og der er mange flere scenarier. Det hele bygger på en matematisk formel, der tager højde for alle disse.
Når en turnering er færdig kan man se en oversigt over hvilken betydning resultatet har haft for den enkelte spiller.

For at systemet kunne implementeres skulle der laves nogle start ratings, dem har jeg lavet ud fra ranglisten, og derefter vurdere hvad start rating skulle være for alle dem der ikke var på ranglisten. Som udgangspunkt starter man altid på 1500. Herefter implementerede Ferdi Ozdemir, som udvikler turneringsportalen, det hele i portalen, og lod systemet udregne ratings ud fra de 50 turneringer der indtil videre er afviklet i portalen. Dette gav nogle ratingstal, som med meget få justeringer er dem der pr. dags dato er gældende.

For sæson 2016/2017 gælder følgende:

Rating på 1700 eller mere : Elite spiller / kan kun spille DPT1000
Rating på 1600-1699 : Mesterrække spiller / kan deltage i DPT500 og DPT1000
Rating på maksimalt 1599: A-række spiller / Kan deltage i DPT250, DPT500 og DPT 1000.

Ranglisten gælder stadig som den officielle rangliste, og DPT1000 ranglisten gælder som kvalifikation til DM finalerne, hvor top16 på denne kvalificerer sig til DM2017.

Sådan ser de højeste ratings ud pr. d.d.

Rating2