DPT

Kasper Kristoffersen vinder sin første DPT i mere end 2 år.

Dansk Pool Tour har i denne sæson fået en helt ny struktur. Inspirationen er kommet fra den store German Tour, som gennem de sidste par år er blevet mere og mere populært, også blandt de danske spillere der ønsker at prøve kræfter i udlandet. Grunden er ret simpel, man får lov til at spille en masse pool, mod mange forskellige modstandere.
Formatat i DPT er simpelt. Det er puljer, alle-mod alle til en distance der er ca 25% kortere end ved DM og EM.

I årets første DPT var der 25 deltagere fra hele landet. Som var delt ind i 5 puljer med 5 spillere i hver. Det betød at alle var sikre på 4 kampe, 9-ball race til 6.

Især var det glædelig at se flere nye spillere fra Fast Eddies i Aalborg havde taget turen til hovedstaden for at deltage. De gjorde en god figur og jeg tror de havde en rigtig god dag, hvor de fik spillet mod nogle af danmarks bedste spillere og samtidig fik lejlighed til at hygge sig og spille mod andre der var mere “menneskelige” ved bordene.
Derudover var endnu en junior tilmeldt i sin første elite turnering, og Nicklas Olsen var tæt på at gå videre efter at have slået sidste uges vinder af Landsmesterskabet i 8-ball i Mesterrækken, og endnu en kamp sluttede han som 3’er i puljen, desværre blev det kun som tredjebedste 3’er, hvor to gik videre fra de 5 puljer.

Formatet betyder også at der er større chance for overraskelser, selvom race til 6 ikke er en sprint, så er det heller ikke længere end at man ikke kan lave mange fejl uden at det koster hele kampen.

Lasse Buhl, som tilhørte eliten i dansk pool for godt 15 år siden var også tilbage igen efter at han deltog i DM tidligere på året. Og det ser ud til at han har tænkt sig at være med helt i toppen igen. I hvert fald spillede han noget rigtigt godt pool, og slog den regerende danske mester, Bahram Lotfy i den mest jævnbyrdige pulje denne weekend og sluttede på 2. pladsen i puljen.
En anden, lidt mindre, overraskelse stod Frederik Schelde Madsen for. Efter at have været lidt væk fra turneringer i længere tid var han tilbage, og havde på papiret en af de sværere puljer, og efter at have tabt den første kamp til Søren Terp, så det svært ud, men med godt spil lykkedes det ham at slå både Jakob Lyng og Andreas Bønnelykke, og dermed vinde puljen.

12 mand gik videre fra puljerne til Enkelt Knock Out. Det betød at 4 puljevindere fik Walk Over, og gik direkte til kvartfinalerne. Det var tilmed de 4 topseedede spillere, Bahram Lotfy (1), Kasper Kristoffersen(2), Alan Conway(4) og Mickey Krause(3). Det betød også at 8 spillere skulle afgøre de sidste 4 pladser imellem sig.
Lasse Buhl måtte se sin deltagelse slutte på den mest kedelige måde da Janick Navne, på 7-7 lavede et 9’er break og dermed vandt kampen 8-7. Ligeledes tæt på var Frederik Schelde Madsen tæt på at give sig selv en god fødselsdagsgave, men Marcus Mentzler vandt knebent 8-7.  Samir Saciri slog Andreas Bønnelykke 8-3 og Christoffer Lentz tog sig Jakob Lyng med 8-6.

Dermed var dagens kampe afviklet. 8 spillere var klar til kvartfinaler og det var tid til at få noget mad. Her havde John Pedersen sørget for at man kunne mæske sig i hjemmelavede hotdogs, med alverdens tilbehør, få en øl, et glas vin eller hvad man ellers måtte have lyst til i den meget veludstyrede bar i Copenhagen Pool & Snooker House på Frederiksberg. Bordene blev indtaget af det lokale rugbyhold, humøret og musikken var høj. Alt i alt en fantastisk dag.

Søndag morgen kl 10.30 var der Pool på seriøst højt plan på programmet. Kvartfinalerne blev forholdsvis ensidige med sejre til favoritterne, dog kunne Alan Conway ikke få spillet til at flyde, og da Christoffer Lentz spillede en fornuftig kamp kunne han trække sejren hjem og sin første semifinale på dette niveau.
Den ene semifinale stod mellem de to bedste spillere i dansk pool de sidste 10 år, Bahram Lotfy og Kasper Kristoffersen, med 68 DM medaljer imellem dem har de prøvet denne situation før. Kampen blev som forventet tæt, men Kasper Kristoffersen trak det længste stik med en 8-6 sejr.
Den anden semifinale var derimod næsten det direkte modstykke, to spillere på 15 og 17 år, hvoraf den yngste var i sin første elite semifinale nogensinde. Kampen svingende frem og tilbage indtil Mickey Krause i sidste ende vandt 8-5.

Dermed stod finalen imellem danmarks mest vindende spiller gennem tiden og et 17 årig talent, der var i sin første DPT finale. Denne gang vandt erfaringen, 8-6, men det blev tæt og mon ikke ungdommen har fået mere blod på tanden nu.

Sidst Kasper Kristoffersen vandt en Dansk Pool Tour var i september 2015, også den gang var det på Frederiksberg.

Stor tak til Copenhagen Pool & Snooker House for at lægge lokaler til. Tak til Michael Lentz for at stå for turneringen begge dage, og tak til Dorte Arnbjerg for at assistere om søndagen. Tak til John og Mona for deres engagement og mad.