Jakob Lyng vinder Aarhus 9-ball Open m/handicap

Sæsonen 2018/2019 er stadig i sin spæde start, og turneringen måtte i sidste øjeblik flyttes fra Sjælland til Aarhus, hvor Aarhus Snooker & Pool sprang til som arrangør. Hans Noe er en ildsjæl der satte alle sejl til for at gøre turneringen til en succes, mange af Risskov klubbens nye medlemmer var blandt deltagerne og de gjorde det fantastisk, ligesom alle de andre fra især Aalborg der fik deres turnering debut.
Turneringsleder Thomas Alstrup gjorde et fantastisk stykke arbejde, han havde hele tiden styr på kampene, der blev afviklet i et jævnt tempo, så faktisk var vi mere end en time foran tidsplanen, noget der er meget sjældent til pool turneringer. Jeg håber han har mod på at tage denne opgave på sig igen en anden gang.

32 spillere var med, og heraf var der 16 der ikke var på ranglisten. Da det var en handicap turnering var der også grund til at håbe på at vinde de kampe man spillede, og resultaterne fra især puljerne viste stor jævnbyrdighed, hvor ca hver fjerde af de 48 pulje kampe blev afgjort med 6-5. 16 spillere gik videre, og her var alle niveauer repræsenteret, lige fra Elite til F handicap.
Og netop at sætte handicap er virkelig svært. Men det så ud til ikke at være helt forkert i løbet af dagen. Det sværeste er Elite, selvom det var gjort endnu sværer for Eliten i år, med -1 i handicap, og kortere distance i “Enkelt Knock Out” fasen, så var de 3 deltagende Elite spillere i semifinalen, det var dog ikke alle kampe de havde vundet overbevisende, så det viste også at man kan presse Eliten med handicap, men især nerver og rutine spiller også ind, og det får man kun styr på ved at spille turneringer, så jeg håber at der er flere der vil deltage i flere turneringer i sæsonen, og få flere kampe “under huden” så de bliver endnu bedre rustet til lignende situationer, hill-hill mod en god spiller langt henne i en turnering..
Der var flere spillere der imponerede i løbet af dagen, især Anita Steffensen, som var kommet i en svær pulje med tre rutinerede spillere, overraskede alle og vandt puljen, og ikke nok med det, så fortsatte hun og kom i semifinalen, hvor det sluttede mod en velspillende Alan Conway. Men med sit F handicap fik hun vist at alle kan være med, hvis man spiller godt, og det gjorde hun. Men også Helene  Krogsgaard Mikkelsen var imponerende, gik også videre fra sin pulje og slog i 1/8-finalen en af de virkelig gode spillere Simon Jung Reher-Langberg, inden hun (måske lidt Star struck) tabte i kvartfinalen til Daniel Kandi (i ved snookerspilleren der blev landskendt med sin 147 ved DM)
Af de nye lokale gjorde især Jakob Lund Andersen det godt, efter en lidt nervøs start vandt han sin pulje, og slog i 1/8-finalen Nikolaj Sonne Svendsen inden han i kvartfinalen tabte 6-5 til Anita i en meget tæt kamp hvor Jakob faktisk havde chancen på 9’eren i afgørende sæt. Også Rasmus Aksholm Sørensen gik videre fra sin pulje.
Mens den ene semifinale var meget ensidig, hvor Alan Conway helt lukkede Anita Steffensen ude, var den anden semifinale en tæt affære, der bølgede frem og tilbage. Daniel Kandi, der havde været suveræn hele dagen startede flyvende og Jakob Lyng lavede en enkelt fejl, og så stod det 3-0 (begge startede på -1) til Kandi. Det var i øvrigt de første sæt Jakob havde afgivet i tre kampe. Men så spillede Jakob Lyng virkelig godt, og slap afsted med et enkelt miss, der fik Kandi til at lave fejl, og så stod den 5-3 til Jakob i stedet for, to hurtige sæt senere var kampen færdig med 6-4 til Jakob Lyng.
Finalen mellem Jakob Lyng og Alan Conway havde samlet en, efter pool standarder i Danmark, anseelig tilskuermængde. Og de fik en ret velspillet finale at se. Begge spillere breakede godt og spillede godt, men Alan lavede et par fejl mere end Jakob Lyng, og Jakob spillede virkelig solidt, så efter ca 40 min. var kampen afgjort med 6-2 til Jakob.
Det blev afslutningen på en virkelig fantastisk dag i Aarhus Snooker & Pool. Humøret var højt og selvom det var turnering virkede det som om alle havde en virkelig god dag.
Endnu engang tak til Hans og Thomas for at stå for det hele.