Conway & Brackenbury (The Dream Team) vinder DM Scotch Double 9-ball

Sidste års sølvvindere og forrige års bronzemedalje vindere tog for andet år i træk et skridt op på podiet, og sikrede sig guldet i dette års Danmarksmesterskab i Scotch Double 9-ball.
Finalen blev en tæt og spændende affære der svingede lidt frem og tilbage. Der var fejl fra begge sider, måske ikke underligt efter næsten 12 timers turnering, men niveauet var højt, og med en del tilskuere til denne disciplin, der er utrolig publikumvenlig, var det en fornøjelse at afholde det hele på én dag.

Der var 14 hold med i år, det største antal i de tre år turneringen nu har været afholdt. Forhåbentligt er der stadig flere der får lyst til at deltage i årene fremover, for det er flere af deltagerenes personlige højdepunkt på kalenderen. Stemningen er afslappet og alligevel seriøs. Ingen tvivl om at alle vil vinde. Men i og med at man skal snakke med sin makker er stemningen lidt mere afslappet, og flere snakker også holdene imellem.

Efter de indledende kampe var der tid til en revanche fra 2. runde mellem Nick Conradi/Per Ingebrintsen og Jakob Lyng/Martin Larsen. Nick og Per havde vundet den første kamp stort. Denne gang var det Lyng/Larsen der lavede færrest fejl, og efter en god kamp var det Lyng/Larsen der stod klar til at spille finale. Og Per og Nick gentog deres bronzemedalje fra 2016.
Den anden semifinale var på den ene side Søren N. Nielsen/Anders Due, der havde tabt i første runde til Lyng/Larsen, og derfor havde haft flest kampe af alle på dette tidspunkt, og Alan Conway/Martin Brackenbury, sidste års finalister. Den kamp blev aldrig rigtig spændende, Alan og Martin tog de første 7 sæt, og selvom Søren og Anders fik et par sæt, kom de ikke i nærheden inden Conway/Brackenbury tog det ottende og sidste sæt.
Men bronze til Due/Nielsen, og det lod de til at være ret tilfredse med.

Finalen var en underlig kamp, Conway og Brackenbury virkede helt væk i starten, og efter 0-3 så det svært ud. Men et par fejl fra Lyng/Larsen banede vejen for 2-3, selvom de ikke havde pottet mange baller. Det blev også 4-4 og kampen blev derefter intens, mange safedueller og super gode og lækre rydninger. På 5-5 lavede Lyng/Larsen en nærmest umulig rydning, lige indtil en halvsvær 9’er blev brændt og i stedet for 6-5, blev det 6-5 til Conway/Brackenbury. Det virkede til at vække dem, derefter spillede de godt, og vandt næste sæt til 7-5, endnu et godt sæt fra Lyng/Larsen gjorde det til 6-7, men tættere på kom de heller ikke, og den engelsk-irske duo sikrede sig titlen.

Resultater på CueScore.