Christoffer Lentz vinder VM bronze

To U17 Europamesterskabs titler blev det til i sommer, og derfor var Christoffer Lentz kvalificeret til U17 VM i sidste uge.
Turneringen blev afviklet i Moskva, hvor verdens bedste ungdomsspillere var samlet, alle med titler fra deres kontinentale forbund.
I U17 rækken var der 32 spillere, inklusiv Christoffer Lentz fra Danmark. Det i sig selv er en præstation, da vi ikke har en ungdomsafdeling på højde med flere af de lande vi konkurrerer imod. Faktisk afholdes der ikke Junior mesterskaber i Danmark, da der ikke er nok deltagere. Det hænger selvfølgelig også sammen med at Christoffer Lentz og resten af Junior landsholdstruppen er så gode at ingen andre har en chance.
For Christoffer har det betydet at han i flere år har konkurreret mod de bedste herrespillere, og da niveauet her også er på absolut højt europæisk niveau, Bahram Lotfy vidner med sit Europamesterskab i år om standarden herhjemme. Det betyder at Christoffer har udviklet sig i en stejl kurve, og nu hører til blandt de allerbedste i verden i sin årgang. Det er faktisk noget vi er gode til i Danmark, udvikle talenter. For et par år siden var Andreas Madsen på det Europæiske Atlantic Cup hold (U19 spillere fra Europa der dyster mod USA i et “Ryder Cup lignende format”) der slog USA overbevisende med 11-3.

I Rusland følte Christoffer Lentz sig godt tilpas, vandt sine tre første kampe meget overbevisende, og var pludselig i kvartfinalen. Her ventede en stærk tysker,  Dennis Laszkowski (Europamesteren i 9-ball), Christoffer kunne slet ikke få styr på tankerne, og kom hurtigt bagud 2-6, og lignede en der var klar til at give op. Men et par gode sæt, hvor han fik gang i sit spil igen hjalp på det hele, og derfra var han suveræn til sidste bal, og sejren på 9-8 betød at han var sikret bronze, og som første dansker nogensinde kunne tage medalje ved et Junior VM.
Semifinalen var mod den norske Emil Andre Gangfløt, det blev en lidt rodet affære, der indimellem bar tydelig præg af nerver fra begge spillers side. Christoffer så ud til at have en lille fordel, men et par marginaler i den afgørende fase faldt ud til nordmandens fordel og Christoffer Lentz måtte se sig slået.

Men Den Danske Billard Union er yderst tilfreds med at se et resulat i denne størrelse, og med medlajerne fra Europamesterskaberne i sommer er der ingen tvivl om at dette har været det bedste år for dansk pool nogensinde. Så kæmpe tillykke til Christoffer Lentz herfra.