DPT

Andreas Madsen vinder DPT Aalborg

Sæsonens første afdeling af Dansk Pool Tour var planlagt til at afvikles på Dan’s Poolhall i Aalborg, og 27 spillere var mødt op for at kæmpe med og havde en super dag.

Humøret var højt, mange tætte kampe, og et par mindre overraskelser, der vidner om at det ikke altid er givet hvem der vinder. Formen DPT afvikles på er udfordrende for Eliten, det er nemlig korte distancer og mange kampe på kort tid. Det betyder at der er flere der har en chance, tilfældigheder kan lettere spille ind. Til gengæld er alle sikret mindst 3 kampe, og alle “får lov” til at møde en af de absolutte bedste spillere, da der er seedning efter ranglisten. Og det lader til at det er en formular der falder i de flestes smag.
Efter 8 timer var puljerne afgjort, de topseedede gik videre, men det gjorde mange andre også, og nu var det så tid til enkelt knock out. Distancerne sat op så der er plads til at tingene kan gå lidt frem og tilbage, og et enkelt heldigt element kommer ikke til at afgøre det hele.

Der var et par overraskelser i 1/8-finalerne, ikke de største chok, men alligevel nok til at man kan sige det var overraskende. Alligevel var 6 af 8 topseedede klar til kvartfinaler.
Andreas Bønnelykke slog Stanislav Stanev 7-5 og spillede sig i sin første DPT semifinale. Lasse Buhl trak det længste strå mod Jeppe Thyde og vandt 7-6. Mickey Krause slog U17 europamesteren i 10-ball med 7-5, og Andreas Madsen vandt med de overbevisende cifre 7-2 over Jakob Lyng.
I semifinalerne var Andreas endnu mere overbevisende og slog Lasse Buhl 7-0, mere tæt var den anden semifinale som var en lidt nervøs og usikker kamp, men den regerende danske mester Mickey Krause havde lige et ekstra gear og vandt i sidste ende 7-5.

Finalen kunne næsten ikke være et bedre setup for 10-ball elskere. Den regerende danske mester Mickey Krause, mod sølvvinderen, og dansk mester fra 2017, Andreas Madsen. Så en rematch med to af de absolut bedste 10-ball spillere i Danmark. Det gik lidt frem og tilbage, Mickey startede stærkt, men Andreas spillede mere solidt, lavede færre fejl og var bedre i safe spillet, så i denne kamp var 7-5 til Andreas fuldt fortjent. Desværre betød det at Mickey stadig må vente på sin første DPT sejr.

Mickey lægger sig solidt i spidsen på ranglisten og på EM udtagelses ranglisten er der nu kun 3 turneringer tilbage: Cuescore – Ranglister

Resultater: Cuescore – Resultater
Video (8 kampe): Zibrasport.dk